Pekaanipähkinä

Pekaanipähkinän maku on pähkinöistä ainutlaatuisin – pyöreä, täyteläinen, makea ja rapea. Ulkonäöltään ja rakenteeltaan pähkinä muistuttaa lähintä sukulaistaan saksanpähkinää, mutta kuori on tasaisempi ja sileämpi.

Anyday nuts - Pecan

Sana pekaani on peräisin Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen algonkin-kielistä, joissa se tarkoittaa ”kivellä rikottavaa pähkinää”.

Puhtia antava pähkinäjuoma

Pekaanipuu on kotoisin Pohjois-Amerikasta, missä se oli aikoinaan tärkeä osa alkuperäisväestön ravintoa. Murskatuista pähkinöistä tehtiin muun muassa ravinteikasta pähkinämaitoa.

Kuuluisa pekaanipiirakka

Pohjois-Amerikassa pekaanipähkinää käytetään paljon monissa ruoissa ja leivonnaisissa, tunnetuimpana niistä ehkä kuuluisa pekaanipiirakka. Parhaiten oikeuksiinsa pekaanipähkinä pääsee kuitenki maustamattomana tai kevyesti paahdettuna.

500 pekaanipuulajia

Nykyään Yhdysvallat on suurimpia pekaanipähkinän tuottajia Meksikon rinnalla. Pekaanipähkinä kasvaa 40–60 metriä korkeaksi puuksi, ja sitä on 500 eri lajiketta.

Monikäyttöinen puulaatu

Pekaanipähkinä kuuluu hikkoreihin, joiden kaarnaa käytetään muun muassa rumpukapuloiden ja huonekalujen valmistuksessa sekä grillauksessa tuomaan savun makua. Ennen vanhaan hikkoria käytettiin golfmailoissa, tennismailoissa ja suksissa.

 

Anyday nuts - Pecan

Pekaanipähkinä on energiapitoisin pähkinämme, ja se sisältää eniten rasvaa, etenkin kertatyydyttymättömiä rasvoja.

Pekaanipähkinässä on myös runsaasti sinkkiä, joka on tärkeä kehon aineenvaihdunnalle ja jonka sanotaan myös hoitavan ihoa, hiuksia ja kynsiä. Uudet tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että pekaanipähkinän sisältämä kasvisteroidi beta-sitesteroli voi ehkäistä eturauhasen liikakasvua ja alentaa kolesterolia.

Cashewnöt
Pähkinä tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Jordnöt
Maan alla kasvava papu
Hasselnöt
Pähkinöiden pähkinä – monipuolinen, maukas klassikko
Mandel
Terveysintoilijoiden lempivälipala
Pekannöt
Amerikkalaisten lempipähkinä