Usein Kysyttyä

Raaka-aineet

Eivät. Kaikki toimittajamme takaavat, että raaka-aineet tuotetaan ilman geenimuunneltuja organismeja Orkla GMO -takuun mukaisesti. Lisäksi suoritamme pistokokeita.
Eivät sisällä.

Tuotteet

Jos säilytät pähkinöitä kuivassa paikassa, jossa lämpötila ei kohoa normaalia huonelämpötilaa korkeammaksi, ne säilyvät pussin avaamisen jälkeenkin. Muista sulkea pussi uudelleen ja luota maun ja rakenteen osalta omaan arviointikykyysi.
Emme. Mikään Anyday Nuts -tuote ei sisällä öljyä.
Anyday Nuts on Orkla Confectionery & Snacks Finland AB:n tuotemerkki, ja se noudattaa Orkla Food Safety Standard (BRC) -turvallisuusstandardia ja HACCP-elintarviketurvallisuusjärjestelmää. Kaikki toimittajamme ovat elintarviketurvallisuuden ja HACCP:n osalta Orklan hyväksymiä.
Pähkinät paahdetaan lämpimän ilman avulla. Prosessissa ei lisätä yhtään öljyä.

Pähkinöiden paahtaminen syventää ja parantaa pähkinöiden makua ja rakennetta.

Kuivapaahtaminen tarkoittaa sitä, että pähkinät paahdetaan ilman rasvaa, esimerkiksi uunissa tai pannulla.

Kyllä. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäin nautittuna pähkinät ovat erinomainen lisä terveelliseen ruokavalioon. Mutta niitä tulee siitä huolimatta nauttia kohtuudella.

Kaikki pähkinät sisältävät runsaasti elimistölle välttämättömiä monityydyttymättömiä rasvahappoja, joten suosittelemmekin nauttimaan monipuolisesti ja tasaisesti kaikkia pähkinälajeja yhden lajikkeen sijaan, saantisuositukset huomioiden.

Pähkinöissä on paljon proteiineja, kuituja sekä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Kaikki pähkinät sisältävät yhtä tai useampaa B-ryhmän vitamiinia. Lisäksi ne sisältävät runsaasti sydäntä ja verisuonia helliviä pehmeitä rasvoja.

Pähkinöitä ja siemeniä suositellaan syötäväksi maustamattomina ja enintään 30 grammaa päivässä (pieni kourallinen). Leikki-ikäisille eli 1–6-vuotiaille sopiva määrä on puolet tästä. Käyttösuositus koskee vain maustamattomia pähkinöitä.

Eivät, päinvastoin. Vaikka sadassa grammassa pähkinöitä voi olla 43–76 grammaa rasvaa, pähkinöiden rasvasta noin 80–90 prosenttia on pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa. Pähkinät ovat tutkitusti sydänterveyttä edistäviä naposteltavia, sillä ne pienentävät veren LDL-kolesterolipitoisuutta.

Valtaosa pähkinöistä ovat erinomainen lisä salaatteihin tai jogurtin sekaan, mutta ne toimivat hyvin myös monissa lämpimissä ruoissa, kuten erilaisissa aasialaisissa ruuissa ja pataruuissa. Voit lisätä niitä sellaisenaan myös puuron päälle aamiaisella sekä erilaisten smoothieiden joukkoon. Pähkinöitä on helppoa hyödyntää myös erilaisissa jälkiruuissa sekä leivonnassa, kuten esimerkiksi jauhettuna keksi- ja kakkutaikinoissa. Erityisesti raakaleivonnassa pähkinät ovat yksi tärkeimmistä raaka-aineista, sillä niitä voi käyttää sekä kakun pohjaan että täytteeseen. Lisäksi ne sopivat monenlaiseen koristeluun. Pähkinöitä voi lisätä erilaisiin välipaloihin ja ruokiin sellaisenaan, tai niitä voi ensin paahtaa kevyesti.

Kyllä. manteleista, macadamia- ja cashewpähkinöistä on varsin helppoa valmistaa itse kasviperäistä maitoa. Netistä löytyy valmistusohjeita monesta eri lähteestä.

Parasta ennen päiväys lukee aina pakkauksessa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pähkinöitä ei voisi nauttia sen jälkeen, mutta korkean rasvapitoisuuden vuoksi maku saattaa tämän jälkeen muuttua oleellisesti. Pähkinät tulee säilyttää ilmatiiviissä pakkauksessa, viileässä ja valolta suojattuna tai ne voivat pilaantua jo ennen parasta ennen päiväystä. Halkaistut pähkinät säilyvät kokonaisia huonommin, sillä  niiden rasva saattaa härskiintyä päästessään kosketuksiin hapen kanssa.

Pähkinöitä ei tarvitse liottaa, mutta niiden liottaminen helpottaa niiden sulamista. Pisimmän liotusajan tarvitsevat mantelit sekä hasselpähkinät (8-12h). Saksanpähkinöille riittää huomattavasti lyhyempi liotusaika (noin 6h). Varminta ja helpointa on yleensä liottaa pähkinöitä suoraan yön yli. Muista myös huuhdella pähkinät liotuksen jälkeen huolellisesti. Cashew- ja parapähkinöitä sekä pistaaseja ei tarvitse liottaa.

Kyllä, pähkinät ovat erinomainen pehmeiden rasvojen lähde myös laihduttajan ruokavaliossa.

pAKKAUKSET

Pussit on valmistettu muovilaminaatista, jonka valmistusmateriaalit ovat ulkopuolelta sisäpuolelle himmeä läpinäkyvä OPP 20, painettu, metalloitu PET 12, valkoinen PE 50/valkoinen PE 70.

Kaikki Anyday-pakkaukset voi lajitella muovinkeräykseen.

pähkinäopas

Haluatko tutustua tarkemmin käyttämiimme raaka-aineisiin, kuten pähkinöihin ja kuivattuihin marjoihin? Löydät lisätietoa yksittäisistä raaka-aineista pähkinäoppaastamme. 

Mantelit puuron päällä