Karpalo

Karpalot ovat kirpeitä marjoja, joiden on todettu sisältävän runsaasti antioksidantteja.

antioksidanttirikas marja

Antioksidantit suojaavat soluja vanhenemiselta ja ulkoisilta hyökkäyksiltä, auttaen näin elimistöä suojautumaan muun muassa erilaisia tulehduksia vastaan. Karpalon sisältämillä antioksidanteilla saattaa olla myös vaikutusta virtsatietulehdusten ehkäisyssä ja hoidossa. Kuivattuihin karpaloihin on kirpeän makunsa vuoksi lisätty hieman sokeria, mikä nostaa tietenkin hieman niiden energiapitoisuutta. Tästäkin huolimatta ne ovat terveellistä naposteltavaa. 

Pähkinä tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Maan alla kasvava papu
Pähkinöiden pähkinä – monipuolinen, maukas klassikko
Terveysintoilijoiden lempivälipala
Terveysintoilijoiden lempivälipala